Skip to main content

De kracht van mural advertising

Als je een marketingbureau bent, is de kans groot dat je altijd op zoek bent naar nieuwe en innovatieve manieren om de producten en diensten van je klanten in de markt te zetten. Met de komst van digitale marketing zijn er meer opties dan ooit tevoren als het gaat om reclame. Een nieuwere vorm van reclame die je misschien overweegt is cost per wall advertising. In deze blogpost bekijken we de voordelen van cost per wall advertising, zodat je kunt beslissen of het geschikt is voor jouw bedrijf.

Cost per wall advertising, ook bekend als CPW of cost-per-impression (CPM) wallscapes, is een vorm van buitenreclame waarbij ruimte op een gebouw of andere grote structuur wordt gehuurd en vervolgens op die ruimte een advertentie wordt getoond. De huur wordt meestal per maand berekend, en de grootte van de advertentieruimte hangt af van de locatie. Een CPW advertentie op Times Square is bijvoorbeeld veel groter – en duurder – dan een CPW advertentie in een kleine stad.

CPM │ Cost per wall │ Mural advertising

Cost per wall advertising, ook bekend als CPW of cost-per-impression (CPM) wallscapes, is een vorm van buitenreclame waarbij ruimte op een gebouw of andere grote structuur wordt gehuurd en vervolgens op die ruimte een advertentie wordt getoond. De huur wordt meestal per maand berekend, en de grootte van de advertentieruimte hangt af van de locatie. Een CPW advertentie op Times Square is bijvoorbeeld veel groter – en duurder – dan een CPW advertentie in een kleine stad.

ajax muurschildering karski tim rodermans mooiemuur

De voordelen van mural advertising op een rij

Verhoogde zichtbaarheid

Wanneer geplaatst in high-traffic gebieden, kan mural advertising een zeer effectieve manier zijn om potentiële klanten te bereiken met uw marketing boodschap. In tegenstelling tot andere vormen van buitenreclame, zoals billboards of bushalte advertenties kan muurreclame niet worden genegeerd of vermeden. Dat maakt het een ideale keuze voor bedrijven die een grote indruk willen maken in hun lokale markt.

Wat mural advertising een echte plus geeft is dat het proces van het maken van de muurschildering zelf al voor veel aandacht zorgt. Niet alleen worden mensen aangetrokken door de muurschildering zelf, maar ze gaan ook in gesprek met de kunstenaars erachter en volgen het project terwijl het zich ontvouwt. Via sociale media of persoonlijk, mensen tonen hun opwinding over dit stuk gemeenschapskunst en wachten met spanning op de voltooiing ervan. En door dit proces is de reclamemuurschildering meer geworden dan alleen een advertentie of een artistieke inspanning; het is een bron van inspiratie geworden voor iedereen die erbij betrokken is.

Betere klantenbinding

Naast meer zichtbaarheid kunnen muurschilderingen ook helpen om de betrokkenheid van klanten te verbeteren. Studies hebben aangetoond dat klanten eerder stoppen en naar een muurschildering kijken dan naar traditionele vormen van buitenreclame, zoals reclameborden of bushokjes. Dit maakt muurschilderingen tot een ideale manier om nieuwe leads en belangstelling voor je bedrijf te genereren. En omdat muurschilderingen zich vaak in drukbezochte gebieden bevinden, kunnen ze ook leiden tot spontane gesprekken over je bedrijf tussen voorbijgangers, waardoor de mond-tot-mondreclame voor je merk verder toeneemt.

Gerichte berichtgeving

Een ander voordeel van muurreclame is dat je je met je boodschap kunt richten op een specifiek publiek. Bijvoorbeeld, als je je richt op forenzen, kun je je advertentie plaatsen in een drukbezocht gebied waar ze hem waarschijnlijk zullen zien. Of als je je richt op studenten, kun je je advertentie plaatsen in de buurt van scholen of universiteiten.

Flexibele opmaak

Een van de geweldige dingen van wall advertising is dat het veel flexibiliteit biedt voor het ontwerp van muurschilderingen. Het maakt niet uit voor wat voor look je gaat, er is een kunstenaar die je visie kan verwezenlijken. Bovendien kunnen muurschilderingen worden ontworpen met de kleuren, het logo en de slogan van je bedrijf. Dit maakt ze niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook een effectief marketinginstrument.

Meer verkoop en winst

Misschien wel het belangrijkste voordeel van muurreclame is dat het kan leiden tot meer omzet en winst voor je bedrijf. Door het vergroten van de naamsbekendheid en het genereren van belangstelling voor uw producten of diensten, kunnen muurschilderingen direct invloed hebben op uw bottom line door het stimuleren van verkoop en winst. Bovendien, omdat muurschilderingen zo’n effectieve vorm van marketing zijn, kunnen ze je helpen je doelgroep efficiënter en effectiever te bereiken dan andere marketingkanalen, wat uiteindelijk leidt tot een grotere ROI voor je marketingcampagnes

Hoe zet je mural advertising effectief in?

Om het meeste uit een mural advertising campagne te krijgen, is het belangrijk om creatieve en opvallende ontwerpen te gebruiken. De advertentie moet aandacht trekken en gemakkelijk te lezen van een afstand. Het is ook belangrijk om strategische locaties voor je advertenties te kiezen. Door de advertentie in een gebied met veel voetgangers te plaatsen, zorg je ervoor dat meer mensen hem zien. Voor een maximaal effect kun je overwegen de advertentie in de buurt van ander marketingmateriaal te plaatsen, zoals flyers of posters.

Muurreclame een creatieve out-of-home reclame oplossing

Mural advertising is een unieke en effectieve manier om consumenten te bereiken met je marketingboodschap. Dankzij de grotere zichtbaarheid en gerichte berichtgeving bieden muurreclames een geweldige kans om de naamsbekendheid te vergroten en de verkoop te stimuleren. En met een flexibele opmaak kun je een advertentie maken die perfect is voor je specifieke doelen. Als je op zoek bent naar een out-of-home reclame oplossing die resultaten oplevert, moet mural advertising bovenaan je lijst staan.

Voorbeelden van succesvolle reclame projecten uit onze portfolio

Wall advertising voor jouw volgende campagne?

MooieMuur levert reclame muren en kan meedenken in design, concepten. Met een sterke achtergrond in de reclame zijn we de perfecte partner op gebied van marketing strategieën. Onze reclamemuren zijn een creatieve manier om je doelgroep te bereiken. Plus, onze graffitikunst muurschilderingen voegen een extra vleugje flair toe dat echt de aandacht zal trekken.

Samenwerken? Bel of mail ons vandaag nog om te sparren over jouw volgende marketing campagne > info@mooiemuur.nl