Graffiti kunstenaar Karski ⎮ MooieMuur

Graffiti artiest van het eerste uur. Lees hier meer over wie Karski is en waar hij vandaan komt.

Roy Valk - Karski

Al in 1986 begonnen met graffiti. Door zijn neef in aanraking gekomen met de spuitbus om het vervolgens nooit meer los te laten. Karski heeft van zijn talent en absolute passie zijn werk gemaakt. Een droom is uitgekomen.

Samen met zijn beste vriend Daniel Stroomer / Nasepop richtte hij MooieMuur op. Samen hebben ze zich vol ingezet voor MooieMuur en het schilderen van murals en aanverwante graffiti opdrachten. Roy stelde een argentijnse dame voor aan Daniel en hij was verkocht, verliefd en verhuisde naar Argentinie. Waar hij nog altijd gelukkig is met zijn Argentijnse schone. Roy zette MooieMuur alleen voort en bleef doorontwikkelen.

Begonnen met tags, pieces en stencils. Op de grafische school terecht gekomen en daarna kunstacademie gedaan. Vandaar uit heeft hij een enorme ontwikkeling doorgemaakt en staat hij nu bekend als een van de voorlopers van de Nederlands graffiti scène. Eind 2020 is het grootste street art museum ter wereld geopend in Amsterdam. Museum STRAAT. Het is ontzettend gaaf dat ook daar werk van Karski te vinden is. Samen met Beyond maakte hij 2 werken die afwisselend getoond zullen worden.

PortfolioGraffiti laten maken

Karski and Beyond

Samen met Beyond vormt Karski het duo Karski and Beyond. Ze starten met het combineren van hun skills en werk in 2012 als een experiment. Omdat de eerste muur die zij schilderde samen goed uitpakte besloten ze om hun krachten te bundelen. Sinds dat moment hebben ze muren gemaakt in veel verschillende landen. Karski en Beyond hebben beide een passie voor reizen en het maken van kunst. Op deze manier combineren ze hun passies in hun dagelijks leven.

Hun werk staat bekend om het gebruik van originele en levendige kleurencombinaties. Het bevat realistische, grafische en abstracte elementen, vaak met een verrassende diepte en ongelooflijke hoeveelheden dynamiek. Fotografie, onderdeel van hun curriculum, wekte hun interesse in het creatieve deel van deze discipline. Dit wordt duidelijk weergegeven in hun huidige werk.

Karski and Beyond
Graffiti artist Karski

Reclame en graffiti

Hoewel hij nu full time leeft van de graffiti kunst is dit niet altijd zo geweest. Na de kunstacademie heeft hij eerst nog een tijdje een succesvol reclame bureau gerunt. Hoewel dit bureau goed liep bleef het spuiten van graffiti trekken en is hij van de een op de andere dag uit de reclame gestapt om zich fulltime op het maken van muurschilderingen te richten. De combinatie reclame en graffiti was daarna snel geboren en nog altijd is Roy bezig met reclame uitingen volledig in de graffiti sfeer.

De combinatie reclame en graffiti is een heel natuurlijke voor Karski. En hij zet zijn graffiti kunst dan ook heel breed in op dit vlak. Van mural advertisement tot brand activation campagnes. Ook heeft hij met zijn kunst meegewerkt aan product design projecten. Een mooi voorbeeld hiervan is het nieuwe drankje dat Tia Maria in 2020 heeft uitgebracht. Een coffee frappé waarvan het design van het blikje is geïnspireerd op een kunstwerk van Karski. Daarna is de lancering van het product kracht bijgezet door het uitbrengen van een boek Contrast waarin Karski 10 collega artiesten/collega's voorstelt die hem door de jaren heen hebben geïnspireerd. Een heel mooi voorbeeld van hoe product design en een brand activation campagne mooi kunnen samenvloeien. Allemaal met graffiti als basis.

Reclame

Karski en MooieMuur

Waar MooieMuur begon met kleinere opdrachten is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een agency. Roy heeft een wereldwijd netwerk opgebouwd door de jaren heen. Daardoor is MooieMuur in staat voor elk project de perfecte kunstenaar te leveren. En natuurlijk schildert hij zelf ook altijd nog met heel veel passie. Inmiddels runt hij MooieMuur niet meer alleen, maar helpt zijn partner al een tijdje achter de schermen. De lijntjes blijven kort. Je hebt altijd of Roy of Claudia aan de telefoon en wij helpen je allebei met net zoveel passie.

Nog altijd kun je MooieMuur benaderen voor een piece in je slaapkamer. Je naam in graffitiletters. Of een toffe opdracht voor een bedrijf. De cross over met reclame is ook altijd blijven bestaan. Diverse grote reclame opdrachten hebben inmiddels de stal van MooieMuur verlaten. Karski heeft mooie schilderingen gemaakt voor Fifa, Tia Maria en bijvoorbeeld Netflix.

Zin om eens van gedachten te wisselen? Voor een project of misschien wil je meer weten over graffiti en heb je vragen over street art. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij sparren graag over al jouw ideeën.

Sparren? Mail of bel ons.Openbare ruimteGraffiti laten maken

Samenwerken? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.

Roy (roy@mooiemuur.nl)
de kunstenaar en het creatieve brein

Claudia (claudia@mooiemuur.nl)
regelt alles achter de schermen van MooieMuur

MooieMuur
info@mooiemuur.nl
Tel.nr: +31 6 170 68 300
K.V.K.: 34291606
B.T.W. nr.: NL1291.43.583.B01