Skip to main content

Een bedrijf vol creativiteit

MooieMuur, opgericht door graffiti artiest Karski. Neem contact op voor meer informatie.

Direct contact opnemen

Over ons

MooieMuur is in 2008 opgericht door graffiti artiest Roy Valk, ook wel bekend onder artiestennaam Karski, en zijn toenmalig zakelijk partner Daniel Stroomer. Het bedrijf ontstond vanuit een gedeelde passie en visie voor het creëren van graffitikunst voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Een periode van creatieve opdrachten begon, waarbij de persoonlijke stijl van Karski op steeds meer plaatsen tevoorschijn kwam.

  • Uniek kleurgebruik
  • Persoonlijke stijl
  • Creatief
  • Concept denken
  • Abstract vs. realisme
  • Open voor interpretatie

Roy Valk, het creatieve brein achter MooieMuur

Als tienjarige jongen begon Roy zijn carrière als graffiti boefje. Hij ontdekte en ontwikkelde zijn talent en maakte op 12-jarige leeftijd al ontwerpen voor zijn klasgenoten. Deze spoot hij op hun leren schooltassen, waarmee hij zijn eigen geld verdiende. Later studeerde hij aan het grafisch lyceum en daarna de kunstacademie, waar hij onder meer het vak fotografie volgde. Vooral de technieken met double exposure die hij hier leerde, past hij nog veel toe in zijn creatieve ontwerpen.

Met zijn enorme passie voor graffiti was Roy een van de eerste artiesten in Nederland die zijn techniek en stijl breed inzette. Met zijn unieke abstracte werk en zijn niet aflatende drang tot experimenteren is hij onder meer onderdeel van de post-graffiti stroming. Een stroming die 20 jaar geleden vanuit de graffiti scene is ontstaan als een combinatie van graffiti en street art.

Kunst en conceptdenken

Roy ontwikkelde zich in de loop der jaren door tot beeldend kunstenaar en begon in 2000 een eigen reclamebureau. Binnen dit bureau wilde hij zijn gevoel voor conceptdenken combineren met zijn creatieve geest. Het bureau groeide al snel uit tot een bedrijf met 10 medewerkers waar hij sturing aan moest geven, waardoor hij juist zijn creativiteit hier steeds minder in kwijt kon. Hij verkocht het bedrijf en begon enkele jaren later in 2008 met MooieMuur, waarin creativiteit de spil is waar alles om draait. Van muurschilderingen in kinderkamers tot tientallen of honderden meters grote wanden voor bedrijven.

Direct contact opnemen

Een unieke stijl

Als professioneel bureau in graffitikunst blijft MooieMuur constant in ontwikkeling. Roy experimenteert met stijlen en materialen waardoor telkens nieuwe kunstwerken ontstaan. Daarnaast gaat hij regelmatig samenwerkingen aan met andere kunstenaars om gezamenlijk inspiratie en ervaring op te doen. Alle ontwerpen beginnen met acryl op waterbasis in het atelier, vervolgens worden deze veelal met spuitbussen verder uitgewerkt.

Het unieke kleurgebruik van Karski verrijkt de straten met vrolijke tinten.
De ontwerpen van Roy geven iedereen de ruimte tot eigen interpretatie. Abstracte vormen en realistische beeltenissen worden gecombineerd in een unieke stijl, waardoor een fascinerende nieuwe wereld ontstaat. Juist doordat de toeschouwer de kans krijgt een eigen verhaal in de kunstwerken te zien ontstaat er verbinding op straat.

  • Constant in ontwikkeling
  • Persoonlijke ontwerpen
  • Herkenbare (huis)stijl
  • Creatief en inspirerend

Zichtbaarheid met muurschilderingen

In Abu Dhabi en Beirut werkte Karski samen met een team van 18 kunstenaars om de, destijds, grootste muurschildering van de wereld te maken. Ruim 7.000 m2, voorzien van de mooiste kleuren en beeltenissen.

Het maken van een muurschildering, op welk formaat dan ook, brengt zichtbaarheid en binding tot stand. Tijdens het maken van de diverse kunstwerken wordt de kunstenaar op straat of op de werkvloer al aangesproken. Wat ben je aan het doen? Wat zal dit worden? Toeschouwers worden uitgenodigd tot een gesprek wat zij er zelf in zien. Op deze manier ontstaat al een eerste contact en staat jouw bedrijf direct in de spotlight.

Neem contact met ons op

Voor een uniek graffiti ontwerp voor jouw bedrijf en nodig jouw medewerkers of mensen op straat uit om in gesprek te gaan.

Neem contact op