Skip to main content

Karski tegenover Jean-Michel Basquiat

Soms gebeuren er onverwacht mooie dingen omdat je eigenlijk met een ander project bezig bent. En voor je het weet hang je met een eigen werk tegenover dat van Jean-Michel Basquiat in een prachtige tentoonstelling van de Kunstlinie. En niet alleen Basquiat prijkt daar aan de muur, maar een hele rij aan mooie namen en prachtige werken.

Lees hier meer over deze gave street art expositie. Een must-see voor de echte street art liefhebber, maar juist ook als je minder bekend bent met deze vorm van kunst. Streetart is de enige kunstvorm die momenteel nog steeds een grote ontwikkeling doormaakt en waarin kunstenaars meer en meer de waardering ontvangen die ze verdienen.

Karski Shapeshifters Kunstlinie
Karski Shapeshifters Kunstlinie

De Street & Urban Art tentoonstelling van het jaar! SHAPESHIFTERS - Kunstlinie, Almere

Vanaf 5 februari is DE street art expositie van het jaar te zien in Almere. De kunstlinie brengt met de tentoonstelling SHAPESHIFTERS het bewijs dat kunst écht voor iedereen is! Kunst die zeker ook de jeugd gaat aanspreken. Want soms wisten ze niet eens dat een collage maken of werken met stencils ook betekent dat je kunst maakt.

Wil jij meer weten over street & Urban art?

“Shapeshifters heeft tot doel de ruige rijkdom van street- en urban art in al haar vormen en stijlen te laten zien. Het is een samenwerking met galerie Vroom & Varossieau, gespecialiseerd in Street Art en Urban Contemporary Art van internationaal gevierde kunstenaars en opkomend talent. De ervaring, kennis en het netwerk aan kunstenaars, musea en verzamelaars wereldwijd maken het mogelijk om zeer bijzondere werken en een grote verscheidenheid aan bekende kunstenaars in deze tentoonstelling te laten zien.

Street Art kent geen grenzen. En deze tentoonstelling doet daar zeker eer aan. Je kunt allerlei stijlen en vormen gaan zien. Denk aan muurschilderingen, sculpturen, fashion, fotografie en installaties. Stijlen als cartoon, abstract, 3D en hyperrealisme. Er is in uiteenlopende vormen van alles te zien. Wanneer jij bij street art uitsluitend dacht aan graffiti op straat zul je hier zeker verrast worden!”

DE TOP VAN STREET & URBAN ART

Kunstenaars die je terug zult zien in de tentoonstelling zijn:

Alex Face, Banksy, FAILE, Kenny Scharf, Jean-Michel Basquiat, Blade, Blek le Rat, Bortusk Leer, Buff Monster, D*Face, Dondi White, EGS, Ben EINE, ELLE street art, Futura 2000, Graphic Surgery, Homo Riot, Hugo Kaagman, Insane 51, Jamell Shabazz, Jaune, JDL – Judith de Leeuw, Jeremyville, Kauwe, Karski, Keith Haring, Kenny Scharf, Lady Pink, Laser 3.14, Marcel Labrie, MCITY, Mick La Rock, Nase Pop, Odeith, Rammellzee, Dondi White, Richard Hambleton, Rudyindahouse, Said Dokins, SHOE, Sipros, Sten and Oli, Street Art Frankey, The London Police, Street art Franky.

Street Art uitje in 2022

Steeds meer kunstenaars gebruiken de straat als canvas. Waar Street Art in de jaren tachtig begon als illegale graffiti om politieke standpunten mee te verkondigen, is het tegenwoordig een geaccepteerde én gewaardeerde kunstvorm. Kleurrijke muurschilderingen toveren grauwe buurten om in culturele hotspots en kale muren in schilderijen waarnaar je blijft kijken. En er komen steeds meer kunstenaars die met grotere en kleinere objecten de straten versieren met grappige gadgets. Denk aan Street art Franky.

Het uitje voor dit jaar is zeker deze tentoonstelling. Vele vormen van deze kunstvorm worden tentoongesteld en zijn een inspiratie voor jonge beginnende kunstenaars. Oogstrelend voor de kunstliefhebber.

Tickets voor deze tentoonstelling koop je hier