Skip to main content

Onlangs hebben wij het trappenhuis van een kantoor in Amsterdam aangekleed met graffiti muurschildering. De entree was koud en kil. Het gaf niet weer waar het bedrijf zich mee bezig houdt. Het voelde inspiratieloos omdat de entree niet uitnodigend over kwam.

Dit probleem hebben veel bedrijven. Doordat de entree en andere ruimtes binnen het bedrijf kaal zijn, voelt het koud. Een gemiste kans. Want juist die eerste indruk kan veel verschil maken. In deze blog leg ik je uit hoe een wanddecoratie je hele bedrijf een warmere uitstraling geeft.

Graffiti kunst is niet alleen om naar te kijken

Natuurlijk is kunst fijn om naar te kijken, maar het heeft meer voordelen. Als je je bedrijf van een muurschildering voorziet, betekent dat veel voor de uitstraling en sfeer binnen je bedrijf.

De drie voordelen op een rij

1.Wanneer goed doordachte kleuren worden gebruikt kunnen ze bijdragen aan de sfeer van een ruimte. De ruimte wordt prettiger om in te verblijven. Een afbeelding die je core business weergeeft geeft direct een gevoel van vertrouwen en herkenning.

2. Een muurschildering verandert de dynamiek van een ruimte. Het voelt warmer aan en het nodigt uit om in die specifieke ruimte te blijven. Een vergaderruimte kan met de juiste tinten warm aanvoelen en aanzetten tot creatieve dialogen. Kunst zorgt voor verbinding in die ruimte.

3. Een muurschildering is multifunctioneel. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast. Binnen werkt een muurschildering sfeer verhogend. Buiten kan een muurschildering dienen als visitekaartje van een bedrijf.

Hoe liep het af met de kale entree?

De oplossing voor de kale entree? We hebben het trappenhuis van een graffiti schildering met een lasser voorzien. Omdat het lastig manouvreren is in het trappenhuis is er besloten op losse panelen te schilderen. Het geheel is in de loods van het bedrijf geschilderd en daarna zijn de panelen op hun plek gemonteerd in het trappenhuis.

Na het aanbrengen hiervan vertelde de klant; hiermee is de ziel weer terug in het bedrijf. Het trappenhuis is een fijne plek voor werknemers om doorheen te lopen. Het is het visitekaartje geworden voor alle klanten die binnen komen. De afbeelding van de lasser geeft direct weer waar het bedrijf voor staat. Mensen blijven staan en maken opmerkingen over de schildering.

graffiti kantoor karski mooiemuur
graffiti kantoor mooiemuur
muurschildering kantoor
kantoor muurschildering mooiemuur

Brainstormen over hoe jij een geweldige eerste indruk maakt bij je klanten met graffiti kunst?

Meer zien? Check onze portfolio voor meer werk en inspiratie. We hebben inmiddels meer dan 30 jaar ervaring met de spuitbus en hebben vele projecten in binnen- en buitenland op onze naam staan.

Of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen graag alle mogelijkheden met je door. Zelfs als je denkt dat dat het wellicht geen optie is voor jouw muren is er vaak veel meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt.

Graffiti’s zijn de perfecte manier om sfeer te creëren in jouw bedrijf. Maar ook particulieren of de overheid kunnen contact met ons opnemen. Voor die mooie wanddecoratie thuis of in de openbare ruimte.

Meer inspiratie vind je in onze portfolioContactMeer over de invloed van kunst op de werkvloer