Skip to main content

Inrichting kantoor

Bij het bedenken van het interieur van een kantoor wordt vaak als laatste pas gedacht aan de wanddecoratie. Natuurlijk is het belangrijk te zorgen voor goede, functionele werkplekken, maar ook kantoorkunst kan erg veel betekenen voor de sfeer op de werkvloer. Het interieur van een kantoor of bedrijf. Bij het inrichten van een bedrijf wordt vaak pas als laatste gedacht aan de sfeer en de look en feel voor de bezoekers van je bedrijf. Met goed bedachte kantoorart kun je je bezoekers en personeel inspireren en de energie binnen het bedrijf positief beïnvloeden.

Logo op de muur schilderen

Vaak wordt bij graffiti art in het bedrijf alleen gedacht aan het schilderen van een logo op de muur. En dat is zeker bij geveldecoratie aan de buitenzijde van een bedrijfspand een goed idee. Maar wat als er met lef naar de mogelijkheden van graffiti kunst voor een bedrijf wordt gekeken bij de inrichting van een kantoor. Wanneer verder wordt gekeken en gedacht over hoe muurschilderingen de sfeer op kantoor kunnen beïnvloeden kunnen heel mooie dingen gebeuren. Lees verder als je wil weten welke invloed kunst op de werkvloer heeft.

Onze pagina voor bedrijvenDirect vrijblijvend informatie opvragen

Kunst op de werkvloer heeft stimulerende invloed

Kunst is de spiegel van een onderneming; goed gekozen muurschilderingen reflecteren het karakter van een bedrijf. Maar dit blijkt niet de enige positieve werking te zijn die uitgaat van graffiti art. In de praktijk blijkt het vooral ook op de werknemers een stimulerende invloed te hebben. Kunst binnen bedrijven zorgt voor een aangename en inspirerende omgeving. Het biedt een belangrijke bijdrage aan de beleving van het gebouw. Maar de invloed van graffiti muurschilderingen in de werkomgeving reikt verder dan het oog alleen. Kunst gaat een dialoog aan met de toeschouwer en met haar omgeving, het kan zorgen voor een rustpunt en voor een moment van bewondering.

Met graffiti kunst kan een heel eigentijdse, originele en vooral creatieve sfeer gecreëerd worden. Een muurschildering wordt, mits goed uitgevoerd, een vanzelfsprekend onderdeel van de inrichting van menig bedrijfspand. Het zorgt voor een dynamisch, eigentijds karakter en bovendien voor een positieve, verzorgde uitstraling naar bezoekers en medewerkers toe. Het werken aan de bedrijfscultuur met behulp van graffiti kunst in je bedrijf is een middel om zich in kwalitatief opzicht te onderscheiden op de markt. Beeldende kunst is de spiegel van een onderneming; goed gekozen kunstwerken reflecteren het karakter van een bedrijf. Maar dit blijkt niet de enige positieve werking te zijn die uitgaat van kunst. In de praktijk blijkt het vooral ook op de werknemers een stimulerende invloed te hebben. Het is uit ervaring is gebleken dat kunst van meerwaarde is voor de verbetering van het werkmilieu en het welbevinden van de werknemers. De Engelse Psycholoog dr. Aric Sigman heeft toonaangevend onderzoek verricht als het gaat om kunstbeleving binnen de kantoormuren en is tot de conclusie gekomen dat kunst hier de creativiteit stimuleert en stress vermindert.

De, zowel bewuste als onbewuste, invloed van de omgevingssfeer op de gemoedstoestand van mensen is bekend. Dit is in het bijzonder van belang op de werkplek. Elementen als kleur en hoeveelheid licht in de dagelijkse werkomgeving zijn van grote invloed op het gevoel van welbevinden van de werknemer. Het zijn veelal kunstwerken die deze positieve beleving van de ruimte kunnen realiseren. Graffiti muurschilderingen zijn dan ook de perfecte tool om het interieur van je kantoor op te fleuren.

Bedrijfskunst – Zakelijke kunst – Kantoorkunst

Met spray paint art krijgt een bedrijfspand een exclusief en eigenzinnig karakter

Behalve de invloed van elementen als kleur en licht op de stemming is er nog een ander menselijk aspect dat een rol speelt in het scheppen van een uniek aangeklede werksfeer. De werkplekinvulling van de individuele werknemer blijkt ook een grote rol te spelen. De werknemers geven er in de praktijk geregeld blijk van behoefte te hebben aan het creëren van een eigen plek met een persoonlijk gezicht. Het scheppen van een klimaat waar zij zich prettig en thuis voelen is duidelijk een voorwaarde om optimaal te kunnen presteren. Graffitis kunnen hier perfect op aansluiten. Waarom niet een mooie muurschildering per afdeling. Graffiti kunst en bedrijf. Ze gaan meer samen dan je misschien zou denken!

Met graffiti werk creëer je betrokkenheid bij de organisatie

Het investeren in de eigen medewerkers, het streven naar een omgeving waar de mensen graag komen en blijven werken staat bij veel bedrijven terecht hoog op de prioriteitenlijst. Er worden dan ook hoge eisen gesteld aan faciliteiten en huisvesting. Het gaat dan niet alleen om de functionele inrichting van de werkplekken maar juist om de ‘extra’ aankleding van het gebouw. Uit ervaring blijkt dat dit veelal bevorderend op werknemers werkt. Bovendien blijkt een graffiti muurschildering binnen het bedrijf voor werknemers veelal een aanzet tot het verder ontwikkelen van interesse voor kunst. Het helpt mee aan een grotere betrokkenheid bij het bedrijf en geeft mensen een extra mogelijkheid om zich te ontwikkelen, niet alleen professioneel, maar ook persoonlijk.

Graffiti art binnen de organisatie dient als bron van inspiratie en creatieve reflectie. Voor het ontwerpen van een wanddecoratie in de vorm van een muurschildering kan het best een professionele graffiti artiest ingeschakeld worden. In hun advies houden zij rekening met de werkzaamheden en het imago van het desbetreffende organisatie. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een thema dat nauw aansluit bij de werkzaamheden en diensten van het bedrijf. Er dient ook rekening gehouden te worden met de inrichting het pand en de functie van de ruimte. Elke ruimte stelt tenslotte specifieke eisen. Een vergaderzaal vraagt bijvoorbeeld doorgaans om ingetogen graffiti art, terwijl bij de receptie juist de combinatie van een logo op de muur gecombineerd met graffiti art een uitnodigende functie heeft. Graffiti kunst geeft elk bedrijfspand een exclusief en eigenzinnig karakter.

Kunst in bedrijf – Bedrijfs kunst – Decoratie bedrijven

Kunstactiviteiten en graffiti workshops voor bedrijven

Dan heb je je interieur op een creatieve wijze ingevuld met kunst in je bedrijf in de vorm van graffiti art. Om je personeel blijvend te inspireren is het ontzettend leuk om zo nu en dan inspirerende workshops samen te doen. Denk aan een toffe creatieve graffiti workshop waarin je zelf de basistechnieken van het graffiti spuiten leert.

Maar het is ook mogelijk een street art workshop te boeken waarin meer wordt verteld over de geschiedenis van street art en waar je zelf aan de slag kunt met sjablonen en andere technieken. Zo voer je de creativiteit binnen je bedrijf door en zorg je voor een constante input van positieve, stimulerende energie. En dat is toch iets wat elke werkgever voor ogen zou moeten hebben. Het creëren van een fijne positieve werkomgeving door middel van kunst en kleuren. Het welzijn van de werknemer op 1

Meer over een bedrijfs workshopOfferte graffiti workshop aanvragen
creatieve workshop teamuitje MooieMuur

Kantoorart – Graffiti voor bedrijven – Klein kantoor inrichten

Professionele graffitikunstenaars

MooieMuur zet zich in voor het verspreiden van kleur in de wereld. Positieve energie thuis en op de werkvloer door middel van mooie graffiti muurschilderingen. Met meer dan 20 jaar ervaring kun je er van op aan dat wij elk project op een professionele wijze aanpakken. Of je nu een logo op je muur wil of je totale bedrijf en het ontwerp van de huisstijl aan ons wil overlaten. Je kunt ervan op aan dat alles van A tot Z wordt geregeld. Van ontwerp tot uitvoering op een nette, snelle manier. Vaak kan een muurschildering al binnen 1 dag worden gerealiseerd.

Ook zijn wij zeer flexibel. Liever niet dat er tijdens werktijden op kantoor graffiti wordt gespoten. Dat kunnen we goed begrijpen. We passen ons dan ook aan aan jullie werktijden en als het moet komen wij na werktijd of zelfs in het weekend een mooi graffiti kunstwerk bij jullie realiseren. Onze graffiti kunstenaar is flexibel en werkt snel.

Karski is de eigenaar van MooieMuur en zowel nationaal als internationaal een bekende naam in de graffiti scène. Inmiddels heeft hij vele binnen- en buitenlandse projecten op zijn naam staan. Samen met Beyond vormt hij het bekende graffiti duo Karski and Beyond. Momenteel hebben zij zelfs werk in het onlangs geopende grootste Street Art museum van de wereld in Amsterdam hangen. Museum Straat – NDSM. Met deze namen kun je er van op aan dat jouw project altijd een succes zal worden.

Wij brainstormen graag over jouw project. Het volledig ontwerpen van je geveldecoratie, interieur van het kantoor en het doorvoeren van je huisstijl binnen je bedrijf met kantoorkunst.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te sparren over alle mogelijkheden.

PortfolioContact