Werkwijze muurschildering⎜ Veelgestelde vragen

Algemene werkwijze muurschildering

Voor een muurschildering volgen wij in principe een simpel stappenplan.

  1. Stuur ons een goede foto van de muur met de afmetingen erbij.
  2. Stuur ons je ideeën en/of foto’s van je interieur en wat plaatjes van wat je wil.
  3. Wij maken een offerte op maat op basis van de afmetingen en details.
  4. Na akkoord maken wij een ontwerp en plannen we een afspraak voor de uitvoering.
  5. Wij verzorgen alles van A tot Z. Het afplakken van de ruimte etc.
  6. Jij geniet van een toffe muurschildering in- of rondom je huis of bedrijf.

Heb je een groter project en je wil sparren over de uitvoering van de muurschildering. Of je wil graag op basis van ideeën, huisstijl of interieur een ontwerp op maat. Neem dan altijd vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag om tot een mooi eindproduct te komen.

Particulieren. Wat zijn de kosten voor een muurschildering?

Om de prijs van een muurschildering te bepalen hebben wij verschillende gegevens nodig. Zoals afmetingen van een muur, de ondergrond. De hoeveelheid details is ook bepalend voor de prijs. Meer details betekent dat de graffiti artiest meer uren nodig heeft om de muurschildering te maken. Maar als richtlijn kun je aanhouden dat we komen schilderen vanaf Euro 500,-

Bedrijven. Wat zijn de kosten voor een muurschildering?

Om de prijs van een muurschildering te bepalen hebben wij verschillende gegevens nodig. Zoals afmetingen van een muur, de ondergrond. De hoeveelheid details is ook bepalend voor de prijs. Meer details betekent dat de graffiti artiest meer uren nodig heeft om de muurschildering te maken. Voor bedrijven hebben we het vaak over een grote oppervlakten. Afhankelijk van het aantal vierkante meters en bovengenoemde factoren maken wij graag een vierkante meter prijs op maat voor jouw klus.

Het ontwerp voor een muurschildering, hoe werkt dat?

Bij ons is heel veel mogelijk. Misschien heb je zelf al een idee en wil je dat wij dit ontwerp voor jou uitwerken tot een mooie muurschildering. Maar het kan ook zijn dat je wel graag een muurschildering wil, maar echt geen idee wat het moet worden. In dat geval gaan we samen in gesprek en kijken we goed naar de omgeving waar de schildering moet komen. We houden dan rekening met de kleuren in de omgeving van de muur. Jouw persoonlijke smaak. De sfeer en beleving rondom de muur. Ook voor bedrijven kunnen we van scratch iets opbouwen in bijvoorbeeld de huisstijl kleuren. Het ontwerp is onderdeel van het hele proces. Wij zijn thuis in alle stijlen en hebben altijd een passende artiest voor jouw muurschildering.

Op welk formaat muur kunnen jullie een muurschildering maken?

Wij komen schilderen vanaf 10m2. En er is verder eigenlijk geen limiet aan het formaat muur. Wij hebben al heel grote projecten op onze naam staan. Een muur is nooit te groot voor ons.

Muurschildering op locatie

Wij werken op elke door jou gekozen locatie. In Nederland of daarbuiten. Ons werkgebied is in principe wereldwijd.

Wat is de wachttijd?

Onze planning is altijd moeilijk te voorspellen. Het is het beste even te bellen als het gaat om een spoedklus. Dan zullen wij altijd onze best doen om de klus op een zo kort mogelijke termijn te realiseren.

Welke materialen gebruiken jullie voor een muurschildering?

Wij gebruiken i.v.m. de kwaliteitsnorm altijd onze eigen materialen. Voor muurschilderingen gebruiken wij altijd spuitbare acryverf van hoge kwaliteit. Soms is het nodig de ondergrond eerst te gronden met een latex. Ook hier geldt dat we uitsluitend hoge kwaliteit latex zullen gebruiken om de kwaliteit van de schildering te waarborgen.

Kunnen jullie een buitenmuur na het beschilderen ook voorzien van een beschermlaag?

Absoluut. Voor een muurschildering buiten raden we dit zelfs aan. Hiervoor gebruiken we een anti-graffiti coating. Op die manier is de schildering voor zeker 10 jaar beschermd. En gelijk ook beschermd tegen eventuele illegale tags. Ook deze zijn dan makkelijk weer te verwijderen.

Onze werktijden

Wij werken wanneer dit uitkomt. Natuurlijk zijn kantoortijden voor ons het makkelijkste, maar wij begrijpen heel goed dat dat voor bedrijven bijvoorbeeld heel lastig is. Wij zijn daarom heel flexibel en maken graag een passende afspraak zodat wij zo min mogelijk mensen in de weg lopen tijdens het schilderproces.

Hoe werkt het met de betaling voor de muurschildering?

Zodra we het eens zijn over het ontwerp, locatie en tijdstip stuurt MooieMuur een faktuur voor een aanbetaling van 50% van de totaal faktuur. Na ontvangst van de eerste helft starten wij onze werkzaamheden. Zodra de muurschildering af is sturen wij de faktuur voor de laatste helft en deze dient maximaal 14 dagen na dagtekening op onze rekening te staan.

Wie zijn Karski and Beyond?

Roy Valk is in de graffiti wereld beter bekend als Karski. Samen met Roelof Schierbeek beter bekend als Beyond vormt hij het internationale graffiti duo Karski and Beyond. Samen hebben zij inmiddels al vele muurschilderingen gerealiseerd voor heel diverse opdrachtgevers. In zowel binnen en buitenland.
Check onze portfolio voor meer werk van dit duo. Uiteraard kun je contact met ons opnemen als je geintresseerd bent in een samenwerking met Karski and Beyond.

Niet gevonden wat je zocht?

Niet de antwoorden gevonden voor jouw specifieke vragen. Stuur ons gerust vrijblijvend een appje, mail of vul het contact formulier in. Wij zorgen dat wij altijd binnen 1 dag antwoord hebben op jouw vraag.

Samenwerken? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.

Roy (roy@mooiemuur.nl)
de kunstenaar en het creatieve brein

Claudia (claudia@mooiemuur.nl)
regelt alles achter de schermen van MooieMuur

MooieMuur
info@mooiemuur.nl
Tel.nr: +31 6 170 68 300
K.V.K.: 34291606
B.T.W. nr.: NL1291.43.583.B01