Skip to main content

Werkwijze muurschildering⎜ Veelgestelde vragen

Je wil een graffiti laten maken

Voor een muurschildering volgen wij in principe een simpel stappenplan.

  1. Stuur ons een goede foto van de muur met de afmetingen erbij.
  2. Stuur ons je ideeën en/of foto’s van je interieur en wat plaatjes van wat je wil.
  3. Wij maken een offerte op maat op basis van de afmetingen en details.
  4. Na akkoord maken wij een ontwerp en plannen we een afspraak voor de uitvoering.
  5. Omdat wij al onze energie in het kunstwerk willen stoppen vragen wij jullie om de ruimte af te plakken.
  6. Jij geniet van een toffe muurschildering in- of rondom je huis of bedrijf.

Heb je een groter project en je wil sparren over de uitvoering van de muurschildering. Of je wil graag op basis van ideeën, huisstijl of interieur een ontwerp op maat. Neem dan altijd vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag om tot een mooi eindproduct te komen.

Welke ondergrond is nodig voor een graffiti muurschildering?

Een muurschildering komt het beste tot zijn recht op een gladde muur waar een basislaag muurverf (latex) op is aangebracht. Wij gaan bij het maken van een offerte er altijd vanuit dat de ondergrond al in orde is. In overleg kunnen wij de latex ook voor je aanbrengen tegen een meerprijs. Een graffiti kan ook op meer ruwe ondergronden worden aangebracht, maar dan hebben we altijd van te voren een goede foto nodig waarop duidelijk de structuur te zien is zodat we kunnen bepalen of het mogelijk is een graffiti te plaatsen. Wanneer een mooie basis kleur als achtergrond gekozen wordt komt de graffiti muurschildering extra tot zijn recht en dit raden wij dan ook altijd aan.

Wat kost een muurschildering

Om de prijs van een muurschildering te bepalen hebben wij verschillende gegevens nodig. Zoals afmetingen van een muur, de ondergrond. De hoeveelheid details is ook bepalend voor de prijs. Meer details betekent dat de graffiti artiest meer uren nodig heeft om de muurschildering te maken. De prijs voor alleen een logo of een muur vullende schildering ziet er anders uit. Daarom maken wij altijd een prijs op maat. Je kunt er van op aan dat je project wordt uitgevoerd door een (bekende) ervaren graffiti artiest en we gaan voor niks minder dan een absoluut top resultaat.

Een vrijblijvende offerte ? Mail ons de afmeting van de muur door en je krijgt gelijk een offerte van ons. Deze prijs is inclusief materiaal, denk daarbij aan de spuitbussen, caps en spuitmaskerfilters. De prijs is exclusief afplakken, latex aanbrengen en reiskosten, deze zijn 0,19 ct per km vanaf Leiden.

ParticulierenGraffiti kinderkamerKosten graffiti muurschildering

Bedrijven. Wat zijn de kosten voor een muurschildering?

Om de prijs van een muurschildering te bepalen hebben wij verschillende gegevens nodig. Zoals afmetingen van een muur, de ondergrond. De hoeveelheid details is ook bepalend voor de prijs. Meer details betekent dat de graffiti artiest meer uren nodig heeft om de muurschildering te maken. Voor bedrijven hebben we het vaak over grote oppervlakten. Afhankelijk van het aantal vierkante meters en bovengenoemde factoren maken wij graag een vierkante meter prijs op maat voor jouw klus.

Een vrijblijvende offerte ? Mail ons de afmeting van de muur door en je krijgt gelijk een offerte van ons. Deze prijs is inclusief materiaal, denk daarbij aan de spuitbussen, caps en spuitmaskerfilters. De prijs is exclusief het aanbrengen van latex, afplakken en reiskosten, deze zijn 0,19 ct per km vanaf Leiden.

Graffiti voor bedrijvenOpenbare ruimte

Het ontwerp voor een muurschildering, hoe werkt dat?

Bij ons is heel veel mogelijk. Misschien heb je zelf al een idee en wil je dat wij dit ontwerp voor jou uitwerken tot een mooie muurschildering. Maar het kan ook zijn dat je wel graag een muurschildering wil, maar echt geen idee wat het moet worden. In dat geval gaan we samen in gesprek en kijken we goed naar de omgeving waar de schildering moet komen. We houden dan rekening met de kleuren in de omgeving van de muur. Jouw persoonlijke smaak. De sfeer en beleving rondom de muur. Ook voor bedrijven kunnen we van scratch iets opbouwen in bijvoorbeeld de huisstijl kleuren. Het ontwerp is onderdeel van het hele proces. Wij zijn thuis in alle stijlen en hebben altijd een passende artiest voor jouw muurschildering.

Op welk formaat muur kunnen jullie een muurschildering maken?

Wij komen schilderen vanaf 10m2. En er is verder eigenlijk geen limiet aan het formaat muur. Wij hebben al heel grote projecten op onze naam staan. Een muur is nooit te groot voor ons.

Muurschildering op locatie

Wij werken op elke door jou gekozen locatie. In Nederland of daarbuiten. Ons werkgebied is in principe wereldwijd.

Wat is de wachttijd?

Onze planning is altijd moeilijk te voorspellen. Het is het beste even te bellen als het gaat om een spoedklus. Dan zullen wij altijd onze best doen om de klus op een zo kort mogelijke termijn te realiseren.

Welke materialen gebruiken jullie voor een muurschildering?

Wij gebruiken i.v.m. de kwaliteitsnorm altijd onze eigen materialen. Voor muurschilderingen gebruiken wij altijd spuitbare acryverf van hoge kwaliteit. Wanneer wij opdracht krijgen om ook de ondergrond eerst te gronden met een latex gebruiken we uitsluitend kwaliteits latex. Dit om de kwaliteit van de schildering te waarborgen.

Kunnen jullie een buitenmuur na het beschilderen ook voorzien van een beschermlaag?

Absoluut. Voor een muurschildering buiten raden we dit zelfs aan. Hiervoor gebruiken we een anti-graffiti coating. Op die manier is de schildering voor zeker 10 jaar beschermd. En gelijk ook beschermd tegen eventuele illegale tags. Ook deze zijn dan makkelijk weer te verwijderen.

Anti graffiti projecten

Onze werktijden

Wij werken wanneer dit uitkomt. Natuurlijk zijn kantoortijden voor ons het makkelijkste, maar wij begrijpen heel goed dat dat voor bedrijven bijvoorbeeld heel lastig is. Wij zijn daarom heel flexibel en maken graag een passende afspraak zodat wij zo min mogelijk mensen in de weg lopen tijdens het schilderproces.

Hoe werkt het met de betaling voor de muurschildering?

Zodra we het eens zijn over het ontwerp, locatie en tijdstip stuurt MooieMuur een faktuur voor een aanbetaling van 50% van de totaal faktuur. Na ontvangst van de eerste helft starten wij onze werkzaamheden. Zodra de muurschildering af is sturen wij de faktuur voor de laatste helft en deze dient maximaal 14 dagen na dagtekening op onze rekening te staan.

Niet gevonden wat je zocht?

Niet de antwoorden gevonden voor jouw specifieke vragen. Stuur ons gerust vrijblijvend een appje, mail of vul het contact formulier in. Wij zorgen dat wij altijd binnen 1 dag antwoord hebben op jouw vraag.

Meer over onsContact met ons opnemen

Samenwerken? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.

Roy
de kunstenaar en het creatieve brein

Claudia
regelt alles achter de schermen van MooieMuur

MooieMuur
info@mooiemuur.nl
Tel.nr: +31 6 170 68 300
K.V.K.: 34291606
B.T.W. nr.: NL1291.43.583.B01