Skip to main content

Karski and Beyond ⎮ MooieMuur

Moderne verhalenvertellers ⎮ Karski eigenaar MooieMuur

Nederlandse graffiti kunstenaars - Karski and Beyond

Karski (1974) en Beyond (1983) staan bekend als een kunstenaarsduo uit Nederland. Ze hebben een achtergrond in grafisch ontwerp en de kunstacademie en waren sterk betrokken bij de opkomst van graffiti in Nederland. Karski pakte de spuitbus op toen hij nog maar 10 jaar oud was. Beyond, van een andere generatie, begon in 1997 met schilderen.

Ze begonnen hun vaardigheden in 2012 te combineren als experiment. Omdat de eerste muur die ze samen schilderden zo goed werkte, besloten ze hun krachten te bundelen. Sindsdien hebben ze samen in tal van landen verschillende muurschilderingen gemaakt.

Eind 2022 is deze samenwerking beëindigd om een eigen richting op te gaan. De wens was om eigen stijl en technieken door te ontwikkelen en meer individuele projecten op te pakken.

Karski inhuren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Het verhaal achter Karski and Beyond

Karski en Beyond hebben allebei een passie voor reizen en het maken van kunst. Ze zijn blij dat ze deze passies kunnen combineren in hun dagelijks leven.

Hun werk staat bekend om het gebruik van originele en levendige kleurencombinaties. Het bevat realistische, grafische en abstracte elementen met vaak verrassende diepgang en ongelooflijke hoeveelheden dynamiek.
Fotografie, als onderdeel van hun curriculum, wekte hun interesse in het creatieve deel van deze discipline. Dit blijkt duidelijk uit hun huidige werk.

Graffiti voor bedrijven

Moderne verhalenvertellers

Toen Karski zijn eerste grote muurschildering schilderde in de sloppenwijken van Harare, Zimbabwe, ontdekte hij hoeveel een schilderij doet voor de mensen die in de buurt wonen. Voordat de schilderijen werden gemaakt, schaamden mensen zich om anderen te vertellen dat ze in dit gebied woonden, maar nadat de schilderijen klaar waren, werden de mensen trots om te zeggen dat ze in een van de "kunstgebouwen" woonden. Het feit dat de combinatie van Karski's en Beyond's kunst ervoor kan zorgen dat mensen trots zijn op hun buurt, is meer dan een positief neveneffect.

Voor Karski and Beyond is kunst een manier om zichzelf uit te drukken, en door het maken van grote muurschilderingen zoals deze voelen ze zich levend. Elk van hun schilderijen vertelt een verhaal. Het is daarom dat ze echt moderne verhalenvertellers zijn.

Meer in onze portfolioVrijblijvend offerte opvragen

Dutch StreetArt Award - Karski and Beyond

De muurschilderingen van Karski and Beyond bleven niet onopgemerkt.
In 2017 ontvingen ze de "Dutch StreetArt Award" voor de "Best Dutch Mural".

Citaatjury:
Een groot project met verschillende muurschilderingen. Tactisch en perfect uitgevoerd door hun eigen fictieve verhaal te vertellen.
Compleet met allerlei details, schaduwen, lichtjes en 3D - duidelijk vakmanschap.

Getuigenis curator Muralharbor:
"De Duo is de definitie van" klaar ". Een zeldzame combinatie van talent en logistiek. Vier handen een brein. Fantastische Kunst. Supersnelle productie. Bros en pro's! In het goed geploegde veld van fotorealisme zal een "Karski & Beyond" altijd opvallen; vanwege hun unieke compositie, kleurenwerelden en dubbele belichtingen. "

Een project met Karski starten?

Weten wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Wij nemen graag alle mogelijkheden met je door. Wij hebben ervaring in vele disciplines en maken graag een tof ontwerp voor jouw project.

Wij zijn inzetbaar voor grote projecten voor de overheid, maar ook als je als particulier een gave muurschildering wil of als bedrijf bijvoorbeeld een toffe mural in de kantine. Muurschilderingen kunnen voor veel doeleinden worden ingezet en wij sparren graag over alle mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden door te nemen.

Openbare ruimteVrijblijvend contact opnemen

Samenwerken? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.

Roy
de kunstenaar en het creatieve brein

Claudia
regelt alles achter de schermen van MooieMuur

MooieMuur
info@mooiemuur.nl
Tel.nr: +31 6 170 68 300
K.V.K.: 34291606
B.T.W. nr.: NL1291.43.583.B01