Voor Staedion schilderde Karski deze muurschildering voor de bewoners van de Transvaalwijk. In de Joubertstraat om precies te zijn.

De bewoners hebben zelf de kans gehad hun visie en stem uit te brengen en dit is het resultaat van 1 van de kunstwerken geworden. Een vrolijke muurschildering die een glimlach op je gezicht tovert. Een reflectie van de diversiteit in de wijk. Iets wat heel belangrijk is voor de bewoners.

De bewoners wilde graag een link naar al het lekkere eten wat in de wijk wordt gekookt en ook is het een ode aan de Haagse markt die om de hoek is.

Wil je meer weten over de effecten van Street Art op wijken en de bewoners ervan? Scroll verder voor meer informatie.

Wil je graag vandaag nog sparren over jouw street art project? Bel of mail ons dan. Wij vertellen je graag hoe e.e.a. in zijn werk gaat.

Mail info@mooiemuur.nl of bel naar +31655728331

 

De kracht van street art: transformeer een wijk van getto naar paradijs.

In een wereld waarin stadsvernieuwing en gentrification hoog op de agenda staan, wordt vaak vergeten dat sommige buurten zoveel meer potentie hebben dan ze momenteel laten zien. Een van de manieren om een buurt een make-over te geven is street art. De kracht van street art is groot en het effect ervan op bewoners kan enorm zijn. Er zijn volop voorbeelden te vinden hoe street art kan worden ingezet om een buurt te transformeren van een getto naar een paradijs. We nemen Bushwick, New York, als voorbeeld.

Muurschildering Bushwick

Bushwick was ooit een beruchte buurt met hoge criminaliteitscijfers en veel leegstaande panden. Het was een buurt die leek te zijn opgegeven. Maar dat veranderde allemaal toen lokale kunstenaars begonnen met het versieren van muren met muurschilderingen en verschillende kunstwerken. Het resultaat was verbluffend: de buurt begon op te leven, de straten werden schoner, en het aantal nieuwe bewoners en bedrijven nam toe. Verbetering van de levensstandaard is niet het enige voordeel van street art in de buurt. Het kan ook een enorme economische impact hebben op de omgeving. Uit onderzoek is gebleken dat de aanwezigheid van street art vaak toeristen van over de hele wereld aantrekt.

Street Art Nederland

Street art heeft ook een positieve invloed op de lokale gemeenschap. Er is sprake van een gevoel van trots en verbondenheid bij de bewoners en er is een gevoel van saamhorigheid en veiligheid in de buurt. Bewoners gaan zorgvuldiger om met hun omgeving en zorgen beter voor de publieke ruimte. En dat is precies wat Bushwick overkwam: een getto werd transformeerde in een paradijs.

Muurschildering MooieMuur

Maar hoe kunnen deze veranderingen worden bereikt? Een belangrijk element is samenwerking. Het is belangrijk dat kunstenaars samenwerken met lokale gemeenschappen en bedrijven om de juiste muurschilderingen en kunstwerken te creëren die het beste passen in de omgeving. Het is ook belangrijk om te overleggen over onderwerpen die in de buurt spelen en die omgezet kunnen worden in artistieke expressie. Daarnaast is de kwaliteit van de kunst cruciaal. Het werk moet niet alleen creatief en expressief zijn, maar ook van hoge kwaliteit om de volledige potentie van deze vorm van stadsvernieuwing te realiseren.

Muurschilderingen en participatie

Street art is niet alleen een mooie manier om een buurt op te fleuren, maar ook een krachtig instrument om positieve veranderingen te teweeg te brengen. Het heeft de potentie om te transformeren van een getto naar een paradijs, met positieve effecten op bewoners, de economie en toerisme. Deze vorm van stadsvernieuwing zorgt ook voor een gevoel van trots en verbondenheid bij de lokale gemeenschap.

Street Art verbindt

Street art is veel meer dan alleen maar een mooie muurschildering. Het is een krachtig hulpmiddel voor stadsvernieuwing dat positieve en blijvende veranderingen kan teweegbrengen. Bushwick is het perfecte voorbeeld van een buurt die dankzij street art is opgeveerd en getransformeerd van een getto naar een paradijs. Door samen te werken met lokale gemeenschappen en bedrijven kan kunst helpen om buurten over de hele wereld op te fleuren en ze tot leven te brengen.

BedrijvenContact