muurschildering olympische spelen den haag karski and beyond mooiemuur
Muurschildering Ireen Wust NOC NSF
Muurschildering Den Haag Karski
Muurschildering Den Haag MooieMuur

In opdracht van NOC NSF werd in de Haagse Schilderswijk een kleurrijke nieuwe muurschildering aangebracht. De muurschildering, gemaakt door street art kunstenaar Karski, toont tien Nederlandse sporthelden van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio en Peking.

Meer weten over hoe graffiti kunst voor jouw campagne ingezet kan worden? Brand activation campagne, een bepaalde doelgroep aanspreken met street art of een muur huren voor een reclame uiting? Bel of mail ons vrijblijvend voor meer informatie.

BedrijvenContact

Op de muurschilderingen staan tien Nederlandse sporthelden van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio en Peking. Ze omvatten de schaatskoninginnen van de meest recente Winterspelen Ireen Wüst en Irene Schouten. Maar ook de Haagse topatleten Khalid Choukoud en Kiran Badloe, Lisa Bunschoten, Sifan Hassan, Kjeld Nuis, Fleur Jong, Niek Kimman en Jetze Plat zijn in de Schilderswijk te bewonderen.

Het Nederlands Olympisch Comité (NOC) en Sport Nederland (NSF) gaven opdracht tot deze muurschildering als onderdeel van hun campagne om sport in het land te promoten. De figuren op de schildering worden beschouwd als rolmodellen voor de Nederlandse jeugd, en het kunstwerk is bedoeld om jongeren aan te moedigen actiever te worden en aan sport te doen.

De muurschildering is zeer goed ontvangen door de plaatselijke gemeenschap en is een populaire plek geworden voor foto’s en selfies. Het is een mooi voorbeeld van hoe straatkunst kan worden gebruikt om positieve boodschappen over te brengen en mensen te inspireren tot een actieve levensstijl.

Samenwerken?