muurschildering albert cuyp mooiemuur

Street Art in Amsterdam. De Albert Cuypmarkt. Wie kent de iconische plek niet? Een plek waar zowel de echte Amsterdammer graag komt en een trekpleister is voor mensen buiten de stad.

Het idee voor een kunstwerk ontstond in 2021, toen Tim Rodermans en Karski (Roy Valk) met marktkooplieden spraken over de muur vol graffiti op de hoek Albert Cuypstraat. De marktkooplui waren enthousiast over het idee om van deze muur een mooie blikvanger voor de Albert Cuypmarkt te maken.

Met toestemming van de pandeigenaar en steun van de gemeente Amsterdam zijn Tim en Roy aan de slag gegaan om van dit stukje Albert Cuyp een waar kunstwerk te maken.

De inspiratie voor het kunstwerk is naamgever Albert Cuyp, een Hollandse kunstschilder uit de zeventiende eeuw. Tim en Roy maakten diverse ontwerpen waar de buurt vervolgens een keuze uit mocht maken.

De buurt koos een schildering die geïnspireerd is op een portret dat Albert Cuyp maakte in 1651, dat tegenwoordig de titel draagt ‘Portret van een jonge man, mogelijk Jacob Francken’.

De Albert Cuyp heeft zeker een extra reden erbij gekregen om de markt een bezoekje te brengen.

ContactGraffiti advertising