Skip to main content

Kunst in de slaapkamer: op de muur of op doek?

Een mooie en sfeervolle slaapkamer is belangrijk voor een goede nachtrust en om de dag goed te beginnen. Een belangrijk aspect om je slaapkamer te decoreren is met kunst, maar misschien vind je een muurschildering of graffiti op de muur wat te heftig. Gelukkig zijn er andere opties, zoals kunst op doek. In deze blogpost lees je waarom een schilderij een goede keuze kan zijn voor jouw slaapkamer. Op naar die prachtige kunst slaapkamer.

Karski Shapeshifters Kunstlinie

Schilderij slaapkamer - Kunst op doek is eenvoudig te verplaatsen

Kunst op doek is een geweldige wanddecoratie. Het kan een kamer tot leven brengen en je persoonlijkheid laten zien. Maar wat als je de kunst wilt verplaatsen? Nou, dat is waar kunst op doek je leven gemakkelijker maakt. De eerste reden waarom kunst op doek eenvoudig te verplaatsen is, is vanwege het lichte gewicht. Doeken zijn gemaakt van canvas en daarom veel lichter dan ingelijste schilderijen. Dit maakt het gemakkelijk om het kunstwerk van de ene naar de andere kamer te verplaatsen zonder dat je veel hulp nodig hebt. Daarnaast is het ook gemakkelijk om het kunstwerk te verplaatsen als je bijvoorbeeld van woning verhuist en het naar je nieuwe huis moet verplaatsen.

IMG 3169

Fotokunst, behang en plexiglas kunstwerken kunnen de deur uit.

Een ander voordeel van kunst op doek is dat het niet veel ruimte in beslag neemt. Doeken kunnen vlak tegen de muur worden geplaatst, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen dan ingelijste schilderijen. Dit betekent dat je meer kunstwerken op een kleinere ruimte kunt plaatsen en meer opties hebt om de ruimte te decoreren. Kunst op doek kan ook heel gemakkelijk worden ingepakt en opgeslagen. Doeken kunnen eenvoudig worden opgerold en opgeborgen totdat je ze weer nodig hebt. Dit maakt het gemakkelijk om van seizoen tot seizoen te wisselen en het geeft je de vrijheid om verschillende kunstwerken te hebben zonder dat je je zorgen hoeft te maken over opslagruimte. Een ander voordeel van kunst op doek is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Kunst boven je bed is leuk, maar het moet geen stofbende worden. In tegenstelling tot ingelijste schilderijen hoeft een doek niet vaak stofvrij te worden gehouden. Als er stof op het doek komt, kun je het eenvoudig met een zachte borstel afborstelen. Dit betekent dat je niet veel geld hoeft uit te geven aan professionele reiniging en dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan het onderhouden van je kunstwerken.

karski leeuw

Wanddecoratie in verschillende maten

Schilderijen kunnen op bijna elk formaat gemaakt worden. Met een aluminium frame zorg je dat het doek jarenlang mooi blijft. Dit maakt het mogelijk om een groot of een klein kunstwerk op te hangen, afhankelijk van de grootte van jouw slaapkamer en de gewenste uitstraling. Een groot schilderij kan, afhankelijk van de sfeer van de slaapkamer, een echt statement piece zijn. Een klein formaat schilderij kan echter ook de gewenste sfeer creëren zonder teveel afbreuk te doen aan de ruimte.

Kunst op doek is een geweldige manier om een statement te maken in de woonkamer, slaapkamer of een andere plek. Of je nu op zoek bent naar een abstracte print of een prachtig landschap, er is een kunstwerk op doek voor elke smaak en stijl en in elke kleur. Het mooie van kunst op doek is dat het je in staat stelt om echt unieke decoratie te creëren voor je huis. De tijd van posters en fotobehang zijn voorbij. Er zijn talloze originele schilderijen beschikbaar, maar als je op zoek bent naar iets specifieks, kunt je het op maat laten maken in de door jou gewenste maten.

Graffiti kinderkamer MooieMuur

Kunst slaapkamer - kwalitatief hoogstaand

Kunstwerken op canvas worden gemaakt van duurzame materialen en zijn daardoor van hoge kwaliteit. Hierdoor blijft het canvas schilderij lang mooi en heb je er jarenlang plezier van. Bovendien zijn de kleuren na verloop van tijd nog steeds even levendig als op het moment dat je het schilderij ophing. Een investering in een schilderij op canvas is daarom zeker de moeite waard.

Veelzijdige wanddecoratie

Een schilderij op canvas heeft een veelzijdige toepassing. Zo kun je gaan voor een schilderij dat past bij de stijl van de slaapkamer, maar ook kiezen voor een schilderij met een totaal andere stijl om een contrast te creëren. Zorg er in beide gevallen wel voor dat het schilderij past bij de andere elementen in de kamer zoals kussens, gordijnen of beddengoed.

Graffiti portret Karski

Uniek en persoonlijk afgestemd op jouw interieurstijl

Een op maat gemaakt kunstwerk kan op verschillende manieren gemaakt worden. Zo kan een kunstenaar zich laten inspireren door een bepaald verhaal of thema dat je als opdrachtgever aandraagt. Ook kunnen persoonlijke items, zoals foto’s, sieraden of andere voorwerpen verwerkt worden in het kunstwerk. De kunstenaar kan dit zodanig verwerken dat het een geheel wordt en er een persoonlijk kunstwerk gecreëerd wordt dat niemand anders heeft.

Wat ook een groot voordeel is bij het laten maken van een op maat gemaakte wanddecoratie is dat je de afmetingen van het kunstwerk perfect kunt laten aansluiten op de ruimte waar het komt te hangen. Zo kan je bijvoorbeeld een groot schilderij laten maken dat precies past boven je bank. Dit zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling, maar ook voor een goede balans in de ruimte.

Een ander voordeel van een op maat gemaakt kunstwerk is dat het kan gemaakt worden in de kleuren die jij mooi vindt en perfect passen bij je interieur. Zo kan je het kunstwerk afstemmen op de kleuren van je muren, meubels en accessoires. Dit zorgt voor een harmonieus geheel en een persoonlijke touch.

Meer weten over een kunstwerk op maat? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op om alle details door te nemen.