Skip to main content

Muurschilderingen, woningbouwcorporaties en vastgoedeigenaren. Een logische combinatie.

De woningmarkt is voor woningbouwverenigingen en overheid momenteel een grote uitdaging. Er is een grote vraag naar leefbare, levendige gemeenschappen. Alleen huizen neerzetten is dan niet voldoende. Een innovatieve aanpak die steeds meer terrein wint, is het integreren van street art en muurschilderingen in hun beleid. Bij MooieMuur geloven we dat street art niet alleen muren verfraaid, maar hele wijken transformeert.  

Street Art transformeert wijken en gemeenschappen.

Placemaking het nieuwe toverwoord als het gaat om leefbaarheid en gemeenschaps binding. Groen en kunst zijn niet langer een slechts een lapmiddel, maar worden steeds meer aan de voorkant van projecten meegenomen in de planning van een gebied. 

Street art heeft daarin een steeds groter aandeel. Muurschilderingen kunnen worden ingezet om wijken op de kaart te zetten. Ze creëren een gevoel van trots en identiteit binnen een gemeenschap. Het stimuleert sociale interactie en verbetert de leefbaarheid van wijken wanneer ze zorgvuldig geïntegreerd worden binnen de plannen. 

muurschildering klaas lageweg

Waarom kiezen voor muurschilderingen?

Muurschilderingen zijn de manier om iedereen te betrekken bij “hun” wijk of straat. Street art kunstenaars vertellen de mooiste verhalen met hun kunstwerken. Wanneer bewoners betrokken worden in de beginfase ontstaan de mooiste samenwerkingen. Daarmee worden de muurschilderingen echt onderdeel van de identiteit van een wijk. De bewoners zullen trots zijn op hun wijk. Hun muurschilderingen. Hun verhaal. 

Inclusiviteit is belangrijker dan ooit. Er is waarschijnlijk geen kunststroom die zo’n grote ontwikkeling doormaakt als street art. Het spreekt grote groepen mensen aan. Van jong tot oud. De verhalen die te vertellen zijn met muurschilderingen zijn ontelbaar. Met Street Art maak je impact. 

Karski Muurschildering Arnhem Indoor Action 7468

Street Art verhoogt de esthetische waarde van vastgoed.

Door gebruik te maken van street art als een creatief middel om de esthetische waarde van vastgoed te verhogen, kunnen woningbouwverenigingen niet alleen de fysieke uitstraling van hun eigendommen verbeteren, maar ook een positieve impact hebben op de gemeenschap en de bredere omgeving.

 Om deze voordelen te benutten, is het essentieel dat overheden, woningbouwverenigingen en vastgoedeigenaren samenwerken om beleid te ontwikkelen dat de integratie van street art in vastgoedfaciliteiten ondersteunt. Door het organiseren van workshops, het verstrekken van subsidies en het faciliteren van samenwerkingsverbanden tussen kunstenaars en vastgoedeigenaren, kunnen zij een vruchtbare omgeving creëren waarin street art gedijt en een positieve impact heeft op de samenleving.

Geen blah blah en wollige verhalen. Wij komen met feiten.

Wij vertellen graag over alle positieve effecten dat street art kan hebben op een wijk. Ook kunnen wij diverse voorbeelden geven waarin aantoonbaar effect is bereikt met de inzet van muurschilderingen. Geen wollige verhalen. Wij komen met feiten en voorbeelden. 

MooieMuur bestaat inmiddels al bijna 20 jaar. In die tijd hebben wij vele muurschilderingen mogen maken in de openbare ruimte. Wij kunnen dus wel stellen dat we inmiddels enige ervaring hebben. Maar niet alleen onze eigen muurschilderingen dienen als inspiratie. Ook zijn er vele voorbeelden in het buitenland aan te wijzen waarbij het positieve effect van street art is gebleken in de loop der jaren. 

Lees hier meer over in dit blog.

Jullie partner van begin tot eind.

MooieMuur is meer dan alleen een leverancier van muurschilderingen. Een belangrijk aspect voor ons is het betrekken van de bewoners van een wijk. Met hen willen we ook altijd in gesprek. Want wat willen de mensen zelf?

Wij gaan met alle betrokken partijen om de tafel.

Van gemeente tot vastgoedeigenaren. Van woningbouwcorporatie tot de bewoners. Of het nu gaat om het creëren van één opvallende muurschildering of het coördineren van een groter project met meerdere kunstwerken, We bieden niet alleen artistieke talenten, maar ook de vaardigheden om projecten te cureren, bewoners te betrekken en een blijvende impact te creëren.

En zijn we zover dat wij voor jullie aan de slag mogen. Dan kunnen wij jullie veel werk uit handen nemen. Wij zorgen voor een projectplan, de hoogwerker, de graffiti kunstenaar tot de materialen en een participatietraject. Wij regelen alles.

Muurschildering Amsterdam Karski Tim Rodermans Albert Cuypmarkt

En heel belangrijk. Wij streven naar heldere communicatie zonder wollige termen en inhoudsloze gesprekken. Wij zijn recht voor zijn raap. Als iets haalbaar is zeggen we dat. Als iets niet kan. Zeggen we dat ook.

Wanneer komen wij bij jullie op de koffie?

Bel of mail ons vandaag nog. Wij maken altijd op korte termijn tijd voor een vrijblijvend gesprek.

Contact