Skip to main content

Street Art voor de Albert Cuypmarkt in Amsterdam

Street art  Albert Cuyp in Amsterdam. Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om de bezienswaardigheden, geuren en geluiden van een levendige Nederlandse markt te ervaren terwijl je omringd wordt door kleurrijke straatkunst? De Albert Cuypmarkt in Amsterdam biedt zijn bezoekers precies dat. Verscholen in de Pijp heeft deze levendige marktplaats voor elk wat wils – van lokaal geproduceerde voedselspecialiteiten tot een unieke muurschildering. Of je nu iconische foto’s wilt maken met je camera of souvenirs wilt kopen voor je vrienden thuis; er is geen betere plek dan de Albert Cuypmarkt om alles wat Nederlands is in je op te nemen.

Muurschildering Amsterdam Karski Tim Rodermans

Een wandeling over de Albert Cuypmarkt in Amsterdam.

Wanneer je door de Albert Cuypstraat in Amsterdam wandelt, zal je ongetwijfeld opvallen hoe kleurrijk en levendig deze buurt is. Het is dan ook geen verrassing dat de buurtbewoners een bijzonder kunstwerk wilden om hun buurt op te vrolijken.

Tim Rodermans raakte begin 2021 in gesprek met een van de lokale ondernemers over een muur die beklad en vuil was. Hij zag hier de ideale plek om een mooi kunstwerk te realiseren en zo de Albert Cuyp te verfraaien met street art. Dit was een uitgelezen kans om street art naar het hart van de stad te brengen.

Street art is trendier dan ooit tevoren en dat merk je ook in Amsterdam. Overal duiken kleurrijke muurschilderingen op en steeds meer gemeenten en ondernemers zien de voordelen hiervan in. Het verfraait de stad en zorgt voor een nieuwe impuls in de buurt. De sfeer wordt er alleen maar beter van. Het idee was om de buurt te verbinden en om het hart van Amsterdam op te fleuren.

Tim Rodermans en Karski sloegen de handen ineen voor dit project.

Het kunstwerk dat de buurt heeft gekozen is gebaseerd op de beroemde Hollandse kunstschilder Albert Cuyp. Deze zeventiende-eeuwse meester heeft talloze schilderijen gemaakt die tot op de dag van vandaag worden bewonderd. Het gekozen ontwerp is geïnspireerd op een portret dat Cuyp maakte in 1651. Het fascinerende portret draagt tegenwoordig de titel ‘Portret van een jonge man, mogelijk Jacob Francken’. Tim Rodermans en Karski hebben diverse ontwerpen gemaakt waar de buurt uit kon kiezen en deze schildering is uiteindelijk als favoriet verkozen.

Het resultaat is prachtig en de stad Amsterdam kan trots zijn op deze nieuwe aanwinst. Het project in de Albert Cuyp is een perfect voorbeeld van hoe street art een positieve impact kan hebben op de omgeving. Er zijn veel stedelijke gebieden in Nederland die kunnen profiteren van de voordelen van street art. Het is een mooie manier om de stad op te fleuren en om mensen te verbinden. Het is een goed initiatief dat navolging verdient.

Muurschildering Amsterdam Karski Tim Rodermans

Bewonder deze muurschildering in Amsterdam op de Albert Cuypmarkt.

De Albert Cuyp staat bekend om zijn markt natuurlijk. Maar vergeet niet wanneer je je frietje haalt gelijk even deze muurschildering te bewonderen. Deze plek heeft een absolute upgrade gehad met dit kunstwerk. Amsterdam is een schat rijker.

Als je denkt aan de Albert Cuypmarkt, dan denk je waarschijnlijk aan de drukte en het gevarieerde aanbod. Maar daarbij mag je deze muurschildering echt niet missen! Het is een absolute parel in de buurt en het geeft de plek een compleet nieuwe sfeer. Het kunstwerk is zeker de moeite waard om even bij stil te staan en te bewonderen terwijl je geniet van een lekker frietje. Amsterdam is weer een kunstwerk rijker dankzij Karski en Tim Rodermans!

Muurschildering Amsterdam Karski Tim Rodermans plaquette

Meer weten over hoe dat nu in zijn werk gaat? Een muurschildering in jouw straat? Wij vertellen je graag meer over hoe dat in zijn werk gaat. Bel of mail ons vandaag nog om vrijblijvend te sparren over jouw project.