muurschildering leiden karski mooiemuur

Als je door de “Hoven” in Leiden loopt, kun je niet om de kleurrijke muurschildering op de muur aan de Nieuwe Marnixstraat heen. Deze muurschildering is gemaakt als project in samenwerking met woningcorporatie De Sleutels, jongerenwerk Sol en het Lucas van Leyden fonds. Het kwam tot stand door een participatief proces met jongeren uit de buurt. Samen met de kunstenaar verzamelden zij zwerfafval uit de buurt. En met dit afval heeft de kunstenaar een ontwerp gerealiseerd.

Meer informatie? Lees verder hieronder >

BedrijvenContact

Deze muurschildering is meer dan alleen een kunstwerk.

Het is ook een statement. Het is een statement dat zegt “we zijn trots op onze buurt” en “we zijn trots op onze gemeenschap.” Deze muurschildering is een symbool van eenheid en gemeenschapszin. De omliggende scholen, het skatepark. De wijk zelf. Het zijn allemaal plekken waar je fijn wil kunnen zijn zonder zwerfafval.

Muurschilderingen en het milieu

Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de toestand van ons milieu, en dat we ons steentje bijdragen om het schoon te houden. Dit betekent niet alleen zorg dragen voor onze eigen omgeving, maar ook bewust omgaan met plastic en andere materialen die onze oceanen en waterwegen kunnen vervuilen.

Er zijn dingen die we allemaal kunnen doen om op kleine schaal een verschil te maken in onze eigen buurt. We kunnen zoveel mogelijk recyclen en composteren, zwerfvuil oprapen als we het zien, en statiegeld op flessen inleveren. Dit lijken misschien kleine stapjes, maar op lange termijn kunnen ze een groot verschil maken.

Muurschilderingen maken impact

Muurschilderingen kunnen een krachtige impact hebben op een stad, dorp of buurt. Verhalen vertellen door middel van kunst. Dat is wat Karski doet. Muurschilderingen het liefst zo groot mogelijk zodat er daadwerkelijk impact wordt gemaakt. Een boodschap komt op die manier binnen en geeft stof tot nadenken. De plaatselijke bewoners hebben zeer enthousiast gereageerd op zijn werk, en we hopen op meer van dit soort mooie projecten in de toekomst.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer weten over hoe je jouw (sociale) boodschap kunt vertalen naar een muurschildering? Wij sparren graag over alle mogelijkheden. Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek over jouw project.

Check ook onze andere projecten met als thema “sociale impact”

UN Youth Impact – Den Haag

Wall of inclusion – Turijn – In samenwerking met de Nederlands ambassade

Justice and Peace – Den Haag 

Contact