Skip to main content

Hoe een muurschildering een bron van inspiratie kan zijn | MooieMuur

Op 11 mei 2022 onthulden de wethouders van Asten (cultuur) en Bruines (internationaal) een bijzondere muurschildering in het Museon-Omniversum. Het kunstwerk, een initiatief van jongerenorganisatie UN Youth Impact, toont twee jonge ‘changemakers’ die zich inzetten voor mensenrechten en klimaatverandering.

Als je naar het kunstwerk kijkt, is het duidelijk dat iedereen een verschil kan maken in de wereld, ongeacht zijn leeftijd. Dit is een belangrijke boodschap, vooral voor jonge mensen die vaak het gevoel hebben dat hun stem er niet toe doet. Maar zoals Boyan Slat en Satta Sheriff hebben laten zien, kunnen zelfs jonge mensen een enorme impact hebben op mondiale vraagstukken. Slat is de oprichter van The Ocean Cleanup, een organisatie die zich inzet om plasticvervuiling in de oceanen op te ruimen. Sheriff is de oprichter van Justice for refugees and migrants, een organisatie die opkomt voor de rechten van vluchtelingen en migranten.

karski and beyond muurschildering omniversum den haag
karski and beyond omniversum den haag

"The Changemakers"

Zij zijn degenen op wie altijd kan worden gerekend om het verschil te maken. Zij zien de wereld niet zoals hij is, maar zoals hij zou kunnen zijn – en zij hebben de moed om naar hun visie te handelen. Zij zijn de veranderaars.

Changemakers zijn nooit tevreden met de status quo. Ze zoeken voortdurend naar methoden om dingen te verbeteren – voor zichzelf, hun gezin, hun gemeenschap, en de wereld. Zij zijn degenen die zich afvragen “Wat als…?”

Changemakers zijn volhardend; ze geven nooit op, ook niet als uitdagingen en obstakels hun pad versperren. Ze vinden een manier om om alles heen te werken wat hen in de weg staat, omdat ze weten dat hun visie belangrijk genoeg is om voor te blijven vechten.

Zowel Sloyan als Sherrif zijn het bewijs dat jonge mensen de wereld kunnen veranderen als ze hun zinnen erop zetten.

street art karski and beyond
karski and beyond street art den haag

Muurschildering als communicatiemiddel

Muurschilderingen hebben de kracht om boodschappen over te brengen en mensen een stem te geven. Ze kunnen de aandacht vestigen op sociale problemen, het milieu, en nog veel meer. Door problemen op een visuele manier onder de aandacht te brengen, kunnen muurschilderingen helpen om het bewustzijn te vergroten en verandering teweeg te brengen. Niet alleen kunnen muurschilderingen het aanzicht van een buurt verbeteren, maar ze bevorderen ook de saamhorigheid en dienen als een bron van trots voor de bewoners. Gezien het vermogen om de omgeving vorm te geven, heeft een muurschildering een grote invloed op elke gemeenschap.

Street art als inspiratie voor jongeren

Met dit kunstwerk willen we andere jongeren aanmoedigen dat ze een verschil kunnen maken in de wereld. We hebben allemaal creativiteit en nieuwe perspectieven nodig om de grote problemen waar we tegenaan lopen aan te pakken. Welke kunstvorm spreekt jongeren meer aan dan street art?

Wil jij je inzetten voor verandering?

Muurschilderingen hebben de kracht om gemeenschappen ten goede te veranderen. Ze kunnen worden gebruikt als communicatiemiddel om je boodschap met de wereld te delen en een verschil te maken in het leven van mensen. Als jij iemand bent die een verschil wil maken, zouden wij graag met jou samenwerken. Ons team heeft jarenlange ervaring in het maken van muurschilderingen die een boodschap overbrengen en een impact hebben. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe wij jou kunnen helpen jouw visie tot leven te brengen!

Karski and Beyond

Deze muurschildering is gemaakt door het duo Karski and Beyond. In 2014 sloegen zij de handen ineen en hebben tot eind 2022 vele muurschilderingen samen gemaakt. Deze muurschilderingen zijn te vinden van Italië tot Kroatië. En in Nederland kun je veel werk van hen zien in Den Haag.

Sinds eind 2022 werken de beide heren weer apart onder hun eigen naam.